Kategori: Familie

Tilbage til oversigten

Hvor meget hjælper retshjælpsforsikringen egentligt? Hvor meget hjælper retshjælpsforsikringen egentligt?

I forbindelse med udgivelsen af HELP Forsikrings e-bog ” Danskernes retssikkerhed og adgang til domstolene ”, vil jeg i denne artikel gerne fremhæve 4 af de største problemer, jeg som advokat oplever med retshjælpsforsikringen; manglende dækningsområder, lavt salær, utilstrækkelig forsikringssum og udeladelse af rådgivning.

Læs indlægget
Hvorfor skal jeg oprette en samejeaftale? Hvorfor skal jeg oprette en samejeaftale?

Når I som ugifte samlevende køber en bolig sammen, er det en god ide at oprette en samejeaftale. En samejeaftale giver klare linjer i forhold til fordelingen af udgifterne til ejendommen og vigtigst af alt, hvad der skal ske med ejendommen, hvis I går fra hinanden.

Læs indlægget
Hvordan kan en familieadvokat hjælpe, når børnene skal deles? Hvordan kan en familieadvokat hjælpe, når børnene skal deles?

Når to parter, gifte som ugifte, går fra hinanden, er der flere problemstillinger, der skal løses, og det udløser mange spørgsmål. En familieadvokat kan vejlede dig om din retsstilling og processerne, som kan danne grundlag for den gode samtale om børnene. Stridigheder, der bygger på misforståelser, kan give ar, der ikke kan heles og som gør det svært, at få et godt samarbejde til at fungere.

Læs indlægget
For barnets skyld For barnets skyld

Det er forskelligt, hvordan en familie kommer igennem en skilsmisse. Vi har interviewet Lola Jensen, der er kendt fra TV2 og har 32 års erfaring som familievejleder. Her kan du læse hendes råd til, hvordan man bedst muligt håndterer en skilsmisse.

Læs indlægget
Hvad forårsager stress? Hvad forårsager stress?

Jeanett Bonnichsen, som er direktør i Center for Stress, har besvaret otte spørgsmål for HELP Forsikring, omkring hvordan juridiske konflikter kan forårsage stress i hverdagen og derigennem påvirke både privat- og arbejdslivet.

Læs indlægget
Juridiske problemer påvirker hverdagen Juridiske problemer påvirker hverdagen

Som familieadvokat arbejder jeg ofte med mennesker i pressede situationer. Sagerne påvirker de implicerede følelsesmæssigt, og det er de færreste, der er trænet i, hvordan man skal agere i en skilsmissesituation, særligt hvis der er børn involveret.

Læs indlægget
Separation & Skilsmisse Separation & Skilsmisse

Når du skal separeres eller skilles, sker det enten ved bevilling fra Statsforvaltningen eller ved dom. For at I kan blive skilt ved Statsforvaltningen kræver det, at I er enige om vilkårene. Kan I ikke blive enige, oversender Statsforvaltningen sagen til domstolene. Her kan du læse mere om, hvilke vilkår der findes og hvilke overvejelser, der er gode at gøre sig, inden sagen starter.

Læs indlægget
Børn & Samvær Børn & Samvær

Det er næsten umuligt at undgå, at dit barn bliver påvirket, når man vælger at blive skilt. Barnet stilles i en svær situation, der udover at stille store krav til barnet, stiller endnu større krav til en som forælder. Forældreansvarsloven tager udgangspunkt i, hvad der er bedst for barnet, og det bør også være ens eget udgangspunkt, når man træffer beslutninger vedrørende et brud.

Læs indlægget